10 Ağustos 2013 Cumartesi

Düşüncenin ve Kelimelerin Gücü

Konuşmalarınızın yada düşüncelerinizin sizi nasıl etkilediğini hiç düşündünüz mü?

Mevlana seneler önce ;

“Kardeşim, Sen bir düşünceden ibaretsin. Geriye kalan et ve kemik.
 Gül düşünürsen gülistan olursun, diken düşünürsen dikenlik.”demiş 

Sanırım şifanın başlangıç noktası tam olarak bu; olumlu düşünmek ve olumlu konuşmak.
 
Bunu yapmak ilk başlarda kolay gelmeyebilir.... değil de zaten, öyle olumsuz düşünmeye ve konuşmaya alışmışız ki, önce bu yapıyı değiştirmek gerekiyor.
Etrafınıza biraz  dikkatlice baktığınızda o kadar çok örnek var ki...    
 
Bir gün oturup etrafınızda kurulan cümlelere dikkatlice bakın, eminim bana hak vereceksiniz.  Dillimize yerleşmiş iyi niyetlerle kurulan ama tamamen olumsuzluk içeren cümle kalıpları var ve farkında  bile değiliz ;"Kazasız belasız kullan" yerine " " Allah hastalık vermesin" ..vb.
Aslında yeni araba almış birine " kazasız ,belasız kullanmak..." Kelimesini kurduğunuzda kaza enerjisini yüklemiş oluyorsunuz yada bu ihtimali güçlendiriyorsunuz. Çocuğunuza düştüğü zaman " sende pek sakarsın.,," dediğinizde onun bu yöndeki enerjisini artırıyorsunuz .  Kullanılan  olumsuz cümlerler bir süre sonra beyne yerleşerek inanç halini alıyor. Çocuğunuzun bilinç altına sakar olduğu yönündeki kalıbı yerleştirmiş oluyorsunuz.
Bu konuda kitapcılarda, yazılmış binlerce kitap bulmanzı mümkün
 
 Aşağıdaki video da kelimelerin su üzerinde ki etkisini gösteriyor, bir çok yerde yayınlandı ama başlangıç için iyi bir video bence hele ki vucüdumuzun %70 nin su olduğu düşünüldüğünde ve hele ki birbirimize ne kadar az olumlu cümle kurduğumuz düşünülürse...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder